Milieugroep Zuilen (MGZ) heeft ruim een jaar gelobbyd tussen partijen (driehoeksoverleg met Motorcross Club MCU en de gemeente Utrecht) en constructief gewerkt aan een oplossing en een model waarbij er een geluidsmuur/wal zou worden gebouwd om overlast te verminderen terwijl de gemeente de 'voor-financiering' op zich zou nemen. De gebruikers van de cross-baan zouden de kosten opbrengen. De laatste maanden was het opmerkelijk stil maar niet omdat er niet gecrosst wordt.

Voor de zomervakantie (2016) zou MGZ weten hoe zaken concreet zouden worden aangepakt. Net terug van vakantie bleek er opnieuw niets te zijn. Inmiddels is vernomen dat ' de Gemeente de geluidsvoorziening van de hand wijst ' omdat de gemeente geen middelen ter beschikking wil stellen. Dit besluit is kennelijk al weken geleden genomen zonder dat daar B&W of de raad aan te pas kwam. MGZ vraagt zich af waarom niet veel eerder besloten (en gecommuniceerd) had kunnen worden de overlast te beperken. Of moeten we de conclusie trekken dat de nieuwe vergunning waarvan duidelijk is dat die Nog Meer Overlast gaat geven dan de huidige vergunning, gewoon alsnog wordt verleent?

Op basis van de Huurovereenkomst zal de gemeente moeten besluiten het contract binnen de wettelijke opzegtermijn op te zeggen. Omdat uit bij de gemeente en RUD bekende gegevens (o.a. gemeente enquête 2015) vast staat dat er door de huidige activiteiten al overlast wordt veroorzaakt. De nieuwe vergunning staat nog meer lawaai toe en neemt bovendien geluidsruimte in beslag voor bedrijven op Lage Weide.

Joomla Template - by Joomlage.com