Utrecht is weer een klager uit Zuilen armer. “Wij vertrekken binnenkort uit Utrecht” verzucht een bewoner van de Amsterdamsestraatweg die daar geboren en getogen is. Hij en zijn gezin kunnen de overlast vanaf een bedrijfsterrein aan de andere kant van het kanaal niet langer aan. Hij is in staat elders te gaan wonen maar zijn ouders wonen er nog. Voor hem heeft de gemeente en de RUD bereikt wat ze wellicht willen bereiken: zijn huis is verkocht. Hij is zeker niet de eerste voor wie vertrekken de laatste optie was.

Voor veel bewoners van Zuilen is de overlast door slechts enkele bedrijven dagelijkse ergernis. Men legt zich erbij neer. Klagen helpt niet, weggaan kan vaak niet. Het uiteindelijk besluit van deze bewoner om binnenkort uit Utrecht te vertrekken is het aanhoudende gedraai en ontkennen van de problematiek voor omwonenden door de bevoegde instanties, de gemeente in het bijzonder.

De gemeente weigert in dit geval een besluit te nemen op het ingediende bezwaarschrift. De zaak is al voor geweest bij de rechtbank en bij de Raad van State. De gemeente gebruikt het feit dat zij nog geen besluit heeft genomen tegen de bewoners. De uitspraak van de rechtbank was op 23 februari 2017. Een nieuw besluit moest door de gemeente binnen 10 weken genomen worden.

Door al die tijd geen besluit te nemen blokkeert de gemeente alle mogelijkheden om in gerechte te treden: we kunnen niet in beroep op een besluit dat nog niet genomen is. De handhavingsverzoeken hebben geen nut want ‘de Trip heeft op dit moment volgens de redenatie een vergunning’. Juridisch klopt het vast allemaal wel en voor de Trip is dit ook allemaal prima... Maar als burger heb je hier toch heel weinig aan. Adieu.

Joomla Template - by Joomlage.com