In de veronderstelling dat werken met organische dus rottende materialen die bij grondreiniging vrijkomen (grasjes, wortels) onder controle was mochten bewoners drie dagen lang meegenieten. Zeefzand, zeefvuil, drijfvuil. Iedere keer hetzelfde tijdstip aan het begin van de avond. Firma Pouw was zo vriendelijk terug te bellen met excuses voor de bewoners die er last van hadden. Pouw was in ieder geval op vrijdag 20 mei 2016 de veroorzaker maar zijn aantoonbaar of niet, nog steeds regelmatig te ruiken.

 

 

In Zuilen - en afhankelijk van de wind tot ver in Leidsche Rijn - is met regelmaat de stank van veevoerlucht te ruiken. Ook richting Overvecht meurt het naar veevoer. Milieugroep Zuilen heeft na een vleug van klachten van bewoners in 2015 contact opgenomen met de Provincie Utrecht. Die bevestigde dat hierover weer meerdere klachten waren binnengekomen. 

Bewoners met klachten over stank kunnen deze melden bij het gratis nummer van de Milieuklachtentelefoon van de Provincie Utrecht: 0800 0225510.

Milieugroep Zuilen vraagt zich af wat de RUD, de alweer niet zo heel nieuwe samenvoeging van de milieudiensten van de gemeente en de provincie er aan gaan doen. Want registreren is leuk: "Zie je wel dat de klacht goed is geregistreerd". Maar zelf actie nemen vindt de RUD toch eng. Het meest opmerkelijke is dat de bedrijven niet door de RUD worden geïnformeerd over klachten.

Joomla Template - by Joomlage.com