Milieugroep Zuilen timmert al jaren aan de weg om het woongenot in Zuilen te verbeteren. Er is al genoeg overlast zoals geluidsoverlast vanaf Lage Weide. 12 jaar geleden hebben we samen met Buren van Lage Weide laten zien dat er geen plaats is voor windmolens op Lage Weide.

Sinds 2022 stelt de gemeente dit opnieuw ter discussie zonder bewoners te betrekken. Tijdens de inloop die de gemeente onlangs organiseerde in de Parel van Zuilen (25-april), bleken veel bewoners bezorgd. De gemeente had weinig concreets te bieden maar moedigt bewoners aan een reactie te geven op de Concept Nota waarin de gemeenteraad zou kunnen besluiten Lage Weide opnieuw te verklaren tot zoekgebied voor energieopwekking met wind. Uiterlijk 31 mei moeten reacties binnen zijn bij de gemeente.

Milieugroep Zuilen heeft veel ervaring met reacties (zienswijzen) op ambtelijke stukken. Zo laat de PlanMER duidelijk zien (in 2022) dat Lage Weide allerminst geschikt is voor wind. Is zelfs de slechtste van alle onderzochte gebieden. Hoezo is het nu opeens kansrijk, net zo kansrijk als Rijnenburg en Reijerscop waar nauwelijks woningen staan?

We nodigen bewoners uit van Zuilen en alle wijken rond Lage Weide ons te steunen.
- door een mail te sturen aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- door te doneren op IBAN NL93 INGB 0005 8423 05 t.n.v. Stichting Milieugroep Zuilen.

We laten door een professional een formele reactie opstellen die wij als Milieugroep Zuilen indienen bij de gemeente. We zullen onze reactie/zienswijze op deze website ter beschikking stellen zodat u die zelf kunt indienen voor 31 mei (onder eigen naam), al dan niet met uw eigen toevoegingen en overwegingen.

Instructies volgen op onze website www.milieugroepzuilen.nl

Wilt u meer weten over de gezondheidsrisico’s door geluidsoverlast van windmolens in dichtbevolkte gebieden, lees dan voorzichtig verder op www.windwiki.nl. Daar maken artsen medisch onderzoek naar windturbines toegankelijk.

Laat je niet gek maken!

Joomla Template - by Joomlage.com