Emile Roemer, het gezicht van de SP, publiceerde onlangs zijn boek 'Het kan wel'. Een optimistische titel met oog voor oplossingen en mogelijkheden. Nu is Milieugroep Zuilen a-politiek, dus op de inhoud gaan we niet in. Maar de titel van Roemers boek is te treffend om niet te noemen in relatie tot de voortdurende tegenstelling tussen Motorcrossvereniging Utrecht (die graag veel en vaak wil crossen) en een groot deel van de bewoners van Zuilen (die in het weekend rustig in de tuin, op het terras of op het balkon willen zitten). De oplossing heet: elektrische motorcross.

Nu klinkt dat misschien als een ver-van-mijn-bed-show of een futuristisch beeld, maar niets is minder waar. Dat blijkt namelijk uit een filmpje van de Belgische televisie over een EMX-race, met, jawel, elektrische motoren. Tuurlijk, motorrijders moeten er even aan wennen. Maar ze kunnen nog steeds hard en snel én het is de ultieme oplossing voor geluidsoverlast. Zeker voor een crossbaan binnen de stadsgrenzen, zoals in Utrecht het geval is. Bovendien is het goed voor de toekomst van de motorcross, die daardoor minder hoeft te vrezen voor klachten van omwonenden. Voor een groene gemeente als Utrecht zou het bovendien een fantastisch paradepaardje zijn waarmee Burgemeester en Wethouders goed voor de dag kunnen komen.

Het kan niet anders of wethouder Van Hooijdonk (Milieu, GL) is hier zeer van gecharmeerd. En wethouder Paulus Jansen (SP, Sport): Milieugroep Zuilen geeft hierbij de sleutel tot de oplossing gratis en voor niets weg. Motorcrossen zonder geluidsoverlast voor omwonenden: Het kan wel!

Joomla Template - by Joomlage.com