Utrecht mag zich meten met de grootste steden als het gaat om geluidsoverlast. Waarin de randstaddwerg groot kan zijn. Numero Uno! De reactie van de GroenLinks gemeente is op zijn zachtst gezegd laconiek: 'Utrecht is een compacte, bedrijvige stad en fungeert als de draaischijf voor de mobiliteit van Nederland.' En gaat vrolijk door met het toestaan en liefst aanmoedigen van overlast voor bewoners en toekomstige bewoners.

‘Wij wisten het niet’. “Economie is best belangrijk, zeker voor lager opgeleiden”. “De regels voor geluid zijn onjuist toegepast dus moet de plaatselijke norm omhoog. Utrecht vindt het allemaal best en moedigt dissidenten uit de provincie aan zich hier te vestigen. Bijvoorbeeld De Trip en consorten op het voormalig Gibo terrein. Verbannen uit Nieuwegein maar in Utrecht op het smalste stukje Amsterdam Rijnkanaal krijgen ze alle gelegenheid (al vijf jaar) om hun goddelijke gang te gaan. Rijkswaterstaat gaat over de veiligheid op het water en het gebruik van kades langs het kanaal. Dus als het mis gaat is het niet het probleem van de Provincie en zeker niet van Utrecht. Dat direct aanwonende burgers dagelijks en 's nachts in de stank en herrie zitten ‘is a minor detail’ en is eenvoudig op te lossen door de normen te verhogen. Zie bestemmingsplan Lage Weide (iLW) en de Staatscourant.
Ondertussen incasseert Milieugroep Zuilen via de rechtbank in klare Euros omdat de gemeente weigert een besluit in de De Trip zaak te nemen. Tot maximaal 15k plus boetes en kosten.

Terwijl al jaren door bewonersgroepen als Amelisweerd en Milieugroep Zuilen wordt gewezen op de overlast die bewoners melden. Er al jaren wordt gewezen op overlast door het boerenbedrijf. Bio-industrie in NL is verheven tot een groot goed. Lees: goed voor de export. Voor minimumprijzen moet daarom veevoer worden geproduceerd in het kloppend hart van Nederland. Misbruik makend van de Lage Weiden die sinds het graven van het ARK waren verworden tot niemandsland. Binnenstedelijk industrieterreinen hebben hun langste tijd gehad. Hoezo zou je daar het runnen van een kerncentrale toestaan. Omdat dat kan onder milieu categorie zes die daar heerst, en dus mag worden toegepast?
De GGD wijst er na jaren afwezigheid opeens publiekelijk op, dat geluidsoverlast nu al tot doden leidt.
Waar Milieugroep Zuilen ten tijde van de plannen voor windmolens op Lage Weide onder en boven de ramen van bestaande woonwijken op de gevolgen van molens op iLW waarschuwde en de GGD toen nog soft was: “geluidsoverlast is een individuele beleving, dus zonder schadelijke effecten”, opeens hebben de werking van geluid, zonlicht, wind en biomassa wel een nadelig effect. Net zoals de overproductie en het slachten van dieren, is in Utrecht een verdichting van het aantal bewoner per kubieke meter aan de orde. Tot 400k. Toegangswegen, openbaar vervoer, zwembaden, scholen, aan alles is een tekort maar Utrecht gaat door met de ambities van het rijk. Terwijl ziekenhuizen in de stad sluiten en buslijnen worden opgeheven (lijn 4 en 120).
Milieugroep Zuilen is in gesprek met Groen Links voor het ontwikkelen van een duurzame visie op de ontwikkeling van iLW. Zware industrie zal er in 2050 niet meer zijn. Een decentrale ontsluiting van de NL-OV-HUB wel. Er is geen logica in het blijven ontwikkelen van een nationaal centraal openbaar vervoer overstappunt midden in het centrum van Utrecht. Voor vastgoedontwikkelaar NS wel. HC 2.0 waarbij de loopbrug tussen Moreelsepark en Croeselaan geen directe verbinding met de busperrons heeft omdat het volk eerst langs de koopgoot moet.

Wanneer gaan we serieus verder Lot? Ook Remkes stelt: Niet Alles Kan in Nederland. Na jarenlang wegkijken en gedogen onder het mom van de crisis en herstel wet. Als je 's nachts weer wakker schrikt door een paar ontploffingen kun je maar beter niet denken aan een Enschedeetje in je achtertuin bij iLW gevolgd door een paar uur helikopters. Slecht voor je nachtrust.

Joomla Template - by Joomlage.com